aneb blog jedné Anežky z Turnova

Modlitba (Exupéry)

15. 2. 2011 0:08
Rubrika: Nezařazené

Nedávno mne zaujala tato modlitba, kterou jsem obdržela e-mailem a kterou jsem si po přečtení uložila na plochu počítače, že ji musím brzy předat dál.. Třeba až si založím blog na signálech!:)

Takže nyní činím, co jsem si předsevzala a nabízím vám ji k přečtení;o)

 

Modlitba

Neprosím o zázrak, Pane, ale o sílu pro všední život. Nauč mě umění malých kroků. Učiň mne hledajícím a nalézajícím, učiň mne sebejistým v pravý čas. Obdař mne jemnocitem, abych dokázal odlišit prvořadé od druhořadého. Prosím o disciplínu, abych jen tak neproklouzl životem a rozdělil si rozumně své dny, abych neprospal záblesky světla a vrcholy a abych si aspoň tu a tam našel čas na umělecký zážitek. Dovol mi přesvědčit se o tom, že snít o minulosti či budoucnosti mi nepomůže. Pomoz mi co nejlépe zvládnout to, co je nejbližší, pomoz mi pokládat právě prožívanou hodinu za nejdůležitější.

Ochraň mě před naivní vírou, že v životě musí jít všechno hladce.

Daruj mi střízlivé poznání, že těžkosti, porážky, neúspěchy a zklamání jsou přirozenou součástí života, že díky jim roste­me a dozráváme.

Připomínej mi, že srdce se často staví proti rozumu. Pošli mi v pravou chvíli někoho, kdo má odvahu říci mi pravdu s láskou. Chléb každodenní dej mi pro tělo i duši, projev Tvé lásky, přá­telské echo, a aspoň tu a tam náznak, že budu užitečný.

Vím, že mnoho problémů se řeší neděláním: dej, abych dokázal čekat. Ať vždycky nechám Tebe i ostatní dohovořit. To nejdůle­žitější si člověk neříká sám, to nejdůležitější mu bývá řečeno.

Ty víš, jak velmi potřebujeme přátelství. Dej, abych dorostl této nejkrásnější, nejtěžší, nejriskantnější a nejněžnější záleži­tosti života. Vnukni mi pravou chvíli a pravé místo, kde mohu zanechat balíček dobra, slovy či beze slov.

Chraň mne před strachem, že bych mohl promarnit svůj ži­vot. Nedávej mi to, co si přeji, ale to, co potřebuji.

Nauč mne umění malých kroků.

 

Antoine de Saint-Exupéry

Zobrazeno 12273×

Komentáře

AnežkaZ

To mě těší, že se vám tato líbí, holky:) Už se těšíme na tu Májinu!;) Každá modlitba je potřebná!+

kacarovi3

Je to velmi náročná modlitba.Je třeba o myšlenkách rozjímat a přijmout celý obsah.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější